Zomerparkfeest
Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 19-05-2015  -

  De eerste 45 namen van Zomerparkfeest 2015 zijn bekend. Afsluiter op mainstage wordt de grootste popsensatie van Nederland: Jett Rebel. Verder meer Nederlands toptalent met Kovacs, Afterpartees (op herhaling met een bijzondere show vol gasten) en Armand & The Kik op belangrijke spots. De 39ste editie van het festival is dit jaar van 20 tot en met 23 augustus in het Venlose Julianapark.

  Internationaal

  Daarnaast heeft Zomerparkfeest ook dit jaar weer veel internationale namen op de bühne. Met Afrikaanse woestijnblues van Songhoy Blues uit Mali en afrosoul van Orlando Julius uit Nigeria. Maar ook met typische Amerikaanse bluesrock van Guy Forsyth Blues Band en americana van Herman Brock JR. Ook uit Amerika de neo-postpunk van The Soft Moon en de garagerock van Dead Ghosts; muziek voor fijnproevers. 


  Dans, kunst en wiskunde

  Ook buiten het muzikale valt er genoeg te ontdekken. Choreografe Conny Janssen komt met haar eigen studio Conny Janssen Danst voor een bijzondere festivalvoorstelling met moderne dans. Tukker André Manuel is al jaren een van de beste cabaretiers van Nederland en komt ook in Venlo laten zien waarom. Verder is er beeldende kunst te zien van internationaal vermaarde kunstenaars William Sweetlove en Gottfried Helnwein en brengen we een literaire ode aan Gerard Reve in het programmaonderdeel Leve Reve! (met onder andere AHJ Dautzenberg).Ook voormalig Zomergast, Volkskrant-columniste en wiskunde-meisje Ionica Smeets is te gast en geeft een lezing. 

  Festival-smaakmakers

  Daarnaast hebben we nog heel veel smaakmakers zoals catchy popband Rondé, psychedelische rockers PAUW, spannende swamp-blues van MYBABY, allesverwoestende punkrock van John Coffey, Europese top-jazz van Snorre Kirk en Sebastiaan van Bavel Trio, swingende funk en soul van Sarah Jane, knetterende jungle van Congo Natty, hiphop-swag van Cho, Coely en Bokoesam, afrobeat-blazers van Zitakula, Spaanse feestmuziek van La Sra. Tomasa en nog veel meer!

   

  Regionaal talent

  Niet alles wat goed is komt van ver weg. Behalve headliner Afterpartees uit Horst komt er veel meer muziek uit de regio. We openen met Venloos Blood, een project van Venlose dialectbands die samen een cd maakten onder toeziend oog van de veteranen Minsekinder. Ze staan nu gezamenlijk, als dertigkoppige band, op het podium als opening van Zomerparkfeest. Ook de psychedelische rockband Tamarin Desert komt uit de regio Noord-Limburg. Ze deden vorig jaar al een Grenswerk Sessie en keren nu terug voor een volwaardige show. Verder twee bands die mee hebben gedaan aan dé Limburgse bandwedstrijd Nu of Nooit. Jick Munro & The Amazing Laserbeams won die dit jaar en mag daarom Pinkpop openen. The Anaesthetics uit Horst deed ook mee dit jaar en bereikte de finale.

   

  Minder dan de helft

  De gepresenteerde namen zijn minder dan de helft van het totale aantal namen. Binnenkort maken we via onze site en andere kanalen nog veel meer artiesten bekend. 


  GA NAAR PROGRAMMA VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT

Word vriend!