Zomerparkfeest
Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

  • thumb 09-05-2012  - Het Zomerparkfeest krijgt vanaf 2013 de status van Cultuurplaninstelling (CPI). Hiermee wordt het Zomerparkfeest erkend als cruciaal onderdeel van de culturele infrastructuur in Limburg.

    Dit staat in het advies van de Provinciale Adviescommissie Cultuur (PAC) die de CPI-aanvragen behandelt. De PAC geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten, dat later dit jaar definitief over de adviezen beslist. Het is aannemelijk dat het advies wordt overgenomen. De CPI-status wordt toegekend op basis van artistieke kwaliteit, publieksbereik, cultural governance en de betrokkenheid in stad en regio.

    Behalve de erkenning van de Provincie voor de culturele impact van het Zomerparkfeest, betekent de CPI-status een extra financiële ondersteuning tussen 2013 en 2016. Het Zomerparkfeest wil deze vooral gebruiken om het programma, de beleving en de positionering van het Zomerparkfeest als festival verder te versterken.

    Cultuurplaninstellingen zijn de ruggengraat van het cultuuraanbod in de provincie en vertegenwoordigen een breed en gevarieerd aanbod van culturele activiteiten in de Provincie. De toekenning aan het Zomerparkfeest is daarom is een geweldige culturele impuls voor de stad en de regio.

    Tot slot is de benoeming tot cultuurplaninstelling natuurlijk vooral een fantastisch compliment voor alle vrijwilligers, sponsoren, en Vrienden die het festival al 35 jaar mogelijk maken. De afgelopen maanden is vanuit het Zomerparkfeest, ondersteund door de professionals van TRIAS, hard gewerkt aan deze toekenning.

Word vriend!