Zomerparkfeest
Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 22-05-2012  - De zonnige pop van ChefSpecial is komend weekend te horen op Pinkpop, maar de band staat ook op het Zomerparkfeest. ChefSpecial zou vorig jaar al komen, maar moest toen afzeggen wegens ziekte. De populariteit van de groep is in de tussentijd echter spectaculair gegroeid. ChefSpecial sluit daarom de vrijdagavond af op het Zomerparkfeest.

  Een zeer bijzondere act is Narasirato van de Salomon-eilanden. De groep, in traditionele outfits en lichaamsbeschildering van hun stam, drijft op het geluid van panfluiten. En dan niet in de stijl van de straat-Peruanen die cd’s proberen te verkopen in iedere winkelstraat, maar in de vorm van een verbluffende performance met panfluiten die soms wel manshoog zijn! Spektakel verzekerd.

  Naast muziek is er ook ruimte voor andere disciplines. Philip Huff schreef een sterke roman dit jaar (Niemand in de stad). De schrijver draagt voor uit eigen werk en hij laat muziek horen aan het publiek. Het Belgische Theatre du n-ombr'ile brengt in de show Expresso Circus een bijzonder schimmenspel. Met meer dan 250 schaduwbeelden wordt het reilen en zeilen van een kermistheater uitgebeeld.

  Wie Rina Mushonga een keer gehoord heeft, zal haar stem niet snel vergeten. Een fantastisch eigen en authentiek geluid en een fantastische liedjesschrijver bovendien. Ze doet af en toe denken aan Tracy Chapman en is zeker een smaakmaker van eigen bodem. Dit laatste kan ook gezegd worden van Rats on Rafts, new wave uit Rotterdam. In de stijl van de jaren 80. Donker maar ook springerig en energiek.

  Verder nog: De Canadees Bloodshot Bill (psycho-trash-blues-punk), jazz uit Kytemans Kytopia-stal van Kapok, obscure plaatjes van Afrobot, beats uit Engeland van Om Unit

  Onder het kopje programma staan beschrijvingen van alle acts. Met filmpjes, links en alle info die je nodig hebt.

Word vriend!